Більше «Доступу»: журналіст Аліна Дяченко долучилася до команди сайту «Доступ до правди»

1 Грудня 2015 13:48

З 1 грудня журналіст Аліна Дяченко долучилася до команди сайту «Доступ до правди», ГО «Центр UA» 

Аліна Дяченко закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, започаткувала інтернет-видання «Маєш право знати» (Бровари),  впродовж чотирьох років була його головним редактором. До цього працювала у програмі «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження», як журналіст писала для видань «МедіаБізнес», «Книжник-review», «День», «Дзеркало тижня» та ін.  

Аліна Дяченко:
«На прикладі свого міста знаю, наскільки дієвим є інструмент запитів на інформацію. В умілих руках активістів та журналістів запити дають можливість не лише отримувати публічну інформацію, а й неабияк впливати на владу та чиновників. Буду рада долучитись до популяризації доступу до публічної інформації, бо хочу, щоб громадяни по всій країні відчули користь від активного використання цього справді ефективного інструменту». 

«Доступ до правди» розпочав роботу навесні 2014 року на базі платформи Alаveteli. Сайт являє собою частину мережі аналогічних сайтів по всьому світі та є унікальним сервісом для відправлення інформаційних запитів в органи влади та місцевого самоврядування, а відтак – ефективного контролю громадян за діями влади.

 У жовтні 2015 року «Доступ до правди» змінив формат і почав роботу як інформаційно-сервісний ресурс, на якому постійно з’являються публікації  і розслідування на основі відповідей на запити громадян. Редактором сайту є Леся Ганжа. 

За час свого існування портал перетворився на найбільшу в Україні базу відкритих даних – більше 7 200 запитів було надіслано за допомогою сайту – та містить найширший перелік розпорядників публічної інформації – 948.
 

 

«Доступ до правди»