Аваков не відповідає, яку зброю отримало МВС як благодійну допомогу

31 Жовтня 2018 11:20

Міністерство внутрішніх справ України засекретило інформацію про отримання зброї безкоштовно або в рамках надання благодійної допомоги у 2017-2018 роках.

Про це йдеться у відповіді на запит «Українських новин».

4 жовтня «Українські новини» направили запит із проханням надати інформацію про те, чи отримувало МВС України зброю безкоштовно або в рамках надання благодійної допомоги у 2017-2018 роках, також яка саме зброя було отримана МВС України, вказавши тип, назву, виробника та кількість одиниць.

«Одночасно інформуємо, що відповідно до статті 8 Закону України "Про державну таємницю", пунктів 1.4.7, 4.5.2 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України від 17.08.2005 №440 (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за №902/11182, запитувані відомості мають ознаки інформації з обмеженим доступом, що унеможливлює її надання», - сказано у відповіді міністерства.

Також у відповіді МВС України підкреслили, що за даними бухгалтерського обліку апарат МВС України будь-яку зброю в 2017-2018 роках не отримував.

Проте, як пишуть «Українські новини», МВС, цілком імовірно, грається словом «облік».

Адже як стало відомо під час розслідування «Українських новин» щодо нагородної зброї, МВС України, програвши усі можливі судові інстанції, не надає дані про кількість одиниць нагородної вогнепальної зброї, що постійно вручається міністром Арсеном Аваковим військовослужбовцям і цивільним особам, оскільки облік таких нагороджень більше не ведеться.

29 січня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що вручив 1 322 одиниці нагородної зброї в 2014-2016 роках.

21 грудня 2016 року МВС України повідомило, що під виглядом пістолетів Аваков вручав як нагородну зброю штурмові гвинтівки.

«Доступ до правди»

Читайте також:

«Українські новини» vs Виконавча служба: історія виконавчого провадження з доступу 
Суд «Українських новин» проти виконавчої служби призначено на 20 березня

Зброя в ігнорі: МВС не надає список нагороджених навіть після рішень суду

«Українські новини» отримали 1387 гривень стягнення з МВС, проте так і не отримали інформації про іменну зброю

Судове рішення не виконане: «Українські новини» далі судяться з Аваковим за ненадання списку нагороджених зброєю

Суд визнав неправомірною відмову МВС надати інформацію про іменну зброю