Аваков отримує у МВС приблизно 17 300 грн щомісяця

21 Січня 2016 13:49

Розмір посадового окладу міністра внутрішніх справ становить 7636 грн на місяць. З урахуванням усіх надбавок та виплат у 2015 році Арсену Авакову нарахували 207 533 грн за 12 місяців, а на руки міністр отримав 163 738 грн. Такі цифри повідомив департамент фінансово-облікової політики МВС на запит журналіста «Доступу до правди».

З урахуванням утриманих податків та зборів розмір заробітної плати Міністра внутрішніх справ України з січня по грудень 2015 року становив:

Як сказано у відповіді на запит, крім посадового окладу міністру встановлюється надбавка за вислугу років, за особливий характер роботи та інтенсивність, за роботу з документами, що становлять державну таємницю, за виконання функцій державного експерта з питань таємниць, за почесне звання, премії та допомоги та інші виплати, віднесені і не віднесені до фонду оплати праці.

Також «Доступ» запитував діючий штатний розпис установи, однак на запит нам його не надали. За словами чиновників, документ ще не затвердили у зв’язку з тим, що досі не затверджено кошторис Міністерства внутрішніх справ.

Читати запит та відповідь повністю

 «Доступ до правди»