Анонс: 21-22 вересня відбудеться міжнародна конференція з нагоди відзначення 250-ї річниці права на інформацію

19 Вересня 2016 12:00

У середу та четвер, 21-22 вересня, відбудеться міжнародна конференція «RTI250:Відзначення 250-ї річниці права на інформацію та подальше зміцнення всіх національних систем країн східного партнерства».

Конференція пройде у Києві за адресою Госпітальна, 12 у конференц-залі готелю «President».

Мета конференції – це відзначення 250-ї річниці від дати прийняття першого законодавчого акту про свободу доступу до інформації у Швеції, огляд стану справ і аналіз існуючих проблем у сфері доступу до публічної інформації у країнах Східного партнерства, визначення шляхів реформування виявлених проблем, обговорення теми боротьби з корупцією у контексті права доступу до публічної інформації, а також інших нагальних питань.

Зокрема, 22 вересня на панелі «Доступ до інформації та журналістика розслідувань: кращі практики» виступить редактор «Доступу до правди» Леся Ганжа.

Також за результатами конференції планується розробити рекомендації для розв’язання існуючих проблем у країнах Східного партнерства як на законодавчому рівні, так і у практичній площині. 


Організаторами конференції є Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з Офісом Ради Європи в Україні в рамках проектів «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» і проекту «Свобода медіа в Україні» Рамкової програми співробітництва Ради Європи та Європейського Союзу. 

Читати повний розклад конференції

 

«Доступ до правди»