Активісти створили Мапу порушень доступу до інформації та онлайн-сервіс для їх оскаржень

19 Січня 2016 11:30

Активісти Центру політичних студій та аналітики запустили сайт «Знати, щоб діяти», на якому розмістили шаблони скарг на неправомірну відмову у наданні інформації. Також на сайті працює Мапа порушень закону «Про доступ до публічної інформації».

Як сказано у повідомленні ЦПСА, за допомогою сервісів сайту користувачі зможуть в декілька кліків оскаржити порушення закону про доступ та передати цю інформацію до Уповноваженого з прав людини. Для цього на сайті розміщено шаблони скарг за найбільш поширеними типами порушень. Заповнивши декілька рядків на сайті, у підсумку можна завантажити готову скаргу.

Також на сайті працює Мапа порушень, на яку можна нанести звіти про ненадання або неналежне надання публічної інформації. Інформацію з карти активісти опрацьовуватимуть та передаватимуть до Офісу Уповноваженого ВР України з прав людини для поновлення порушеного права (надання запитуваної інформації) або адмінпокарання порушника-розпорядника публічної інформації.

Крім того, сайт містить електронні версії посібників, методичних рекомендацій та результатів моніторингів про виконання закону «Про доступ до публічної інформації».

 

«Доступ до правди»