Активістка підрахувала, скільки заробляють міські голови Закарпаття і скільки витрачають на юристів

6 Березня 2017 13:30

Лариса Ступак, редактор газети «Сила народного контролю – Чоп», розіслала запити щодо розмірів бюджетних виплат премій, матеріальної допомоги міських голів Закарпатської області. У запитах також ішлося про вартість юридичного обслуговування міських рад, чи є у міських голів радники, консультанти, референти, та скільки бюджетних коштів витрачає громада на їх утримання. Про це повідомляє Трибуна.

Результати дослідження Ступак узагальнила в таблиці, яку виклала на своїй сторінці у Фейсбуку.

 

Найдорожче оцінив свої послуги громаді міський голова Ужгорода Богдан Андріїв – він отримує в середньому 23 000 грн. на місяць.

На другому місці берегівський міський Золтан Бабяк –  14 000 грн.

У трійку лідерів також попав Чопський міський голова з сумою виплат 11 500 грн. на місяць.

Найскромнішими в області виявились міські голови Перечина та Іршави. Вони отримують в середньому 5 691,75 та 5 595,43 за місяць.

Відповіді не отримано від міських голів Мукачева, Сваляви, Хуста. Відповідно щодо Андрія Балоги, Івана Ланьо та Володимира Кащука, як підтвердила «Доступу» Лариса Ступак, відкрито кримінальні провадження ч. 1 ст 171 Кримінального кодексу України.

Виноградів, Берегове, Тячів, Рахів надали відомості про з/плату керівництва міських рад лише за три місяці замість чотирьох, про які йшлося в запиті.

Запити виявили як велику різницю в оплаті праці міських голів, так і різну вартість юридичних послуг по області. Наприклад, на оплату праці юристів Мукачівська рада витратила за 2015 – 2016 роки майже 1 мільйон гривень. Це найвищий показник по Закарпаттю.

Друге місце в Ужгородської мерії – 705 000 грн.

Менш за всіх витрачають на юридичні послуги у містах Іршава, Рахів та Перечин. Міським головою Рахова також було одноразово укладено угоду на надання юридичних послуг, але на суму лише 4 748 грн.

Чоп виявився єдиним містом, відзначає Лариса Ступак, де окрім утримання юридичного відділу, міські голови систематично заключають договори про надання юридичних послуг міській раді з приватними підприємствами та підприємцями – адвокатами на суми понад 100 000 грн.

 

«Доступ до правди»