Адміністрація Президента 20 днів складатиме список делегації, яка їздила по Томос

18 Січня 2019 11:38

Адміністрація Президента України 20 робочих днів відповідатиме на запит щодо складу делегації України, яка відвідувала Турецьку Республіку для участі в заходах, пов’язаних з отриманням Томосу.

Як ідеться у відповіді, таке рішення було прийнято на підставі ч. 4 ст. 20 закону України «Про доступ до публічної інформації».

Згідно зі ст. 20 розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту, проте ч. 4 статті говорить про випадки, у яких цей термін може бути подовжено:

«У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту», - ідеться в законі.

Чи список делегації стосується «великого обсягу інформації», чи «потребує пошуку інформації серед значної кількості даних», розпорядник не уточнив.

Координатор центру «Дій! Краматорськ» Андрій Романенко, який відправив даний запит до АП, з іронією коментує, що даний лист – «найкраща» відповідь тим, хто дорікав журналістам, що написали про те, що з президентом в складі делегації літав кримінальний авторитет Нарік, проте офіційно не перевірили інформацію.

«Доступ до правди»