27 липня - онлайн-зустріч з медіаюристами на тему обмеження доступу до публічної інформації

25 Липня 2023 10:20

Корупції більше там, де мало розслідувальної журналістики. А якісних розслідувань більше тоді, коли є доступ до суспільно важливої інформації.  Саме цій темі присвячена чергова онлайн-зустріч з юристами, організована ГО «Платформа прав людини». Дедлайн реєстрації – до 12-00 середи, 26 липня.

Обмеження доступу до публічних даних – один із найбільших викликів, з яким журналісти стикнулися під час війни. Розпорядники не припиняють прикриватися правовим режимом воєнного стану, аби відмовляти журналістам у наданні інформації чи відтерміновувати відповіді. Нерідко такі дії розпорядників є неправомірними.

·        Як працювати з публічною інформацією та реєстрами під час війни?

·        Де межа між національною безпекою та свободою слова? 

·        Якою є судова практика розгляду справ по доступу?

·        І що робити, коли розпорядники відмовляються надавати інформацію у відповідь на запити?

На ці та інші питання, які стосуються обмеження доступу до публічної інформації як виклику свободі слова в умовах війни будуть говорити в четвер, 27 липня, під час онлайн-зустрічі з медіаюристами Платформи прав людини.   

Формат події: «питання – відповіді». 

Час: з 10.00 до 12.00.

Місце зустрічі: платформа Zoom (вхід лише для зареєстрованих учасниць і учасників).

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Відповіді на питання шукатимуть експерти й експертки: 

·        Людмила Опришко – адвокатка, членкиня Експертної Ради при Представнику Уповноваженого з прав людини з інформаційних прав;

·        Євген Воробйов – медіаюрист, адвокат з досвідом приватної юридичної практики та роботи на державній службі;  

·        Ольга Вдовенко – адвокатка, експертка з питань доступу до публічної інформації;

·        Микола Гринишак – медіаюрист-практик, адвокат, допомагає медійникам у цивільних, кримінальних та адміністративних справах.

А також до дискусії приєднається спеціальна гостя – представниця Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з інформаційних справ Юлія Деркаченко.   

Питання до спікерів можна як поставити під час зустрічі, так і одразу написати у формі для реєстрації, яка триває до 12.00 середи, 26 липня.

 

«Доступ до правди»