2015 року мер Ірпеня мав 113 днів відпустки, цього року – 55

10 Серпня 2016 10:56

Цього року мер Ірпеня Володимир Карплюк мав 55 днів відпустки відповідно до закону «Про відпустки» та закону про забезпечення раціонального використання бюджетних коштів (економії). Про це стало відомо з відповіді Ірпінської міської ради на запит користувача «Доступу до правди».

У 2015 році Карплюк перебував у відпустці 113 днів за Законом «Про відпустки» та відповідно до Закону від 28 грудня 2014 року з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів (економії).

Щодо 2014 року, то за Законом «Про відпустки» Карплюк мав шість днів відпустки.

Також у відповіді на запит йдеться, що Володимир Карплюк у період з 2014 року до 2016 року перебував у щорічній оплачуваній відпустці 26 днів згідно з Законом України «Про відпустки».

Окрім того, Ірпінська міська рада повідомила, що на лікарняному Карплюк упродовж 2014-2016 років не перебував.

Разом з тим, у відповіді на запит «Доступу» Ірпінська міська рада не повідомила точних дат відпустки Карплюка.

«Я неодноразово приїздила, щоб взяти в міського голови інтерв’ю й мені мало не щоразу повідомляли про те, що він у відпустці. Я давно помітила цю тенденцію», - розповіла журналістка програми «Гроші» («1+1») Дарина Рогачук сайту «Громади Приірпіння».

Згідно з Законом України від 28 грудня 2014 року № 76-VIII, керівникам органів виконавчої влади та інших державних органів з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів вжити заходів щодо скорочення чисельності працівників цих органів на 20 відсотків, надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах, переглянути укладені договори на придбання товарів, робіт, послуг.

Нагадаємо, що 21 липня народний депутат Володимир Арєв повідомив, що Генеральна прокуратура проводить обшук у мера Бучі Анатолія Федорука, а Володимир Карплюк виїхав з країни.

Як Карплюк повідомив 23 липня в ефірі Hromadske tv, відпустка у нього мала закінчитися через 10 днів.

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

 

 Фото - hromadskeradio.org