15% задіяних пасажирських вагонів мають камери та «тривожні» кнопки - Укрзалізниця

16 Червня 2023 00:00

Камерами та «тривожними» кнопками обладнані лише 15% пасажирських вагонів, що активно використовує «Укрзалізниця».

Про це журналісту УНН повідомили в «Укрзалізниці» у відповідь на запит.

«Для пасажира безпека починається на вході у вокзальний комплекс, де знаходяться наряди відомчої воєнізованої охорони АТ «Укрзалізниця». На найбільших вокзалах країни (Київ, Дніпро, Харків) з минулого року запроваджено систему перевірки пасажирів на безпеку за допомогою сучасного оглядового обладнання — рентгено-телевізійних інтроскопів та стаціонарних металодетекторів. Також варто зауважити, що усі нові та модернізовані вагони Укрзалізниці , а це близько 15% вагонів у активному використанні - наразі обов’язково оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника», –  ідеться у відповіді на запит.

Повідомляється, що пасажири окремих пасажирських напрямків, зокрема, «Інтерсіті» сполученням Київ-Краматорськ, можуть бачити працівників відомчої воєнізованої охорони на всій протяжності маршруту, адже вони здійснюють його супроводження у прямому та зворотному напрямку.

«У подальшому планується масштабувати функцію супроводження пасажирських поїздів на тих напрямках руху, які потребують додаткової безпекової уваги», –  зазначається у відповіді на запит.

 

«Доступ до правди»