Скільки коштів спрямувала Бахмутська міська рада на оборону України

30 Листопада 2023 00:00

У 2023 році Бахмутська громада вклала в оборону та допомогу ЗСУ понад 120 мільйонів гривень. Кошти спрямували на нарощування боєздатності військових частин та діяльність правоохоронних органів.

Про це у відповіді на запит редакції Бахмут IN.UA повідомило Фінансове управління Бахмутської міської ради.

Як пояснили в управлінні, допомога військовим частинам та правоохоронним органам надається шляхом міжбюджетного трансферту з місцевого бюджету до державного бюджету. Відповідно до Бюджетного Кодексу України, такі видатки здійснюються за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або за рахунок перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету.

«За 10 місяців 2023 року на покращення матеріально технічного стану, забезпечення нарощування боєздатності військовим частинам ЗСУ, а також для здійснення безперебійної  оперативно-службової діяльності правоохоронним органам в бюджеті Бахмутської міської територіальної громади було заплановано та перераховано 121,6 мільйонів гривень», -повідомило у запиті редакції Фінансове управління Бахмутської міськради.

Фахівці зазначили, що планування допомоги військовим частинам за рахунок коштів бюджету Бахмутської міської територіальної громади у 2024 році можливо лише при внесенні змін до затвердженого бюджету Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік та після затвердження річного звіту про виконання бюджету Бахмутської міської територіальної громади за 2023 рік.

В управлінні додали, що наразі триває процес формування проєкту бюджету Бахмутської міської територіальної громади на 2024 рік.

 

«Доступ до правди»