Хто забруднює Пушкарівські ставки у Полтаві

27 Березня 2024 00:00

Деякі полтавці скаржаться на сморід Пушкарівських ставків, куди зливають нечистоти. Туди стікають каналізаційні стоки із житлових будинків та місцевих підприємств.

Ситуацію розслідувало Суспільне.

Журналісти Суспільного надіслали запит у Держекоінспекцію, аби взнати, на чиєму балансі знаходяться стоки, з яких забруднюється водойма.

У відповіді на запит Суспільного представники Державної екологічної інспекції центрального округу повідомили, що не знають, на чиєму балансі перебувають мережі зливової каналізації і хто контролює витік з них. Тому і не здійснюють перевірок. Відповідальність покладають на міську раду.

"Фахівці лабораторного центру взяли відповідні проби води на дослідження, ми їх зараз отримали. Основна причина – це каналізаційні стоки", — пояснює головна спеціалістка інспекції контролю за благоустроєм Неля Соколова.

За словами Нелі Соколової, міська інспекція контролю за благоустроєм надішле запит до Держекослужби, щоб організувати спільні перевірки та встановити, що саме забруднює ставки. Схоже, лише таким чином вдасться зрозуміти, хто винуватець ситуації і якось її вирішити.

 

«Доступ до правди»