Державна служба зайнятості працевлаштувала 16 тис переселенців

20 Листопада 2015 11:27

За період з 1 березня 2014 року по 31 жовтня 2015 року було працевлаштовано 16,1 тис. внутрішньо-переміщених осіб, зокрема 12,9 тис. осіб, які мали відповідну довідку. Такою є відповідь Державної служби зайнятості на запит користувача «Доступу до правди».

Також у відповіді зазначається, що Державна служба зайнятості працевлаштовує громадян на вакансії, що надані роботодавцями, по всіх видах професій та спеціальностей. Розміри запропонованої заробітної плати в загальній кількості вакансій для укомплектування ДСЗ можуть суттєво коливатися. Так, у 10,3 % всіх вакансій роботодавці пропонують заробітну плату на рівні мінімальної заробітної плати відповідного регіону, у 87 % вакансій - від мінімальної до середньої, у 2,7% вакансій – вище середньої заробітної плати відповідного регіону. 

На початку 2015 року Державною службою зайнятості було проведено дослідження внутрішньо-переміщених осіб, які звернулися за допомогою у працевлаштуванні. Згідно результатів цього обстеження безробітними з числа переселенців є, у переважній більшості жінки (70%).

За віком: частка молоді у віці до 35 років – 48%, питома вага осіб  віком старше 45 років дорівнює 23%.

За освітою: особи з вищою освітою  становлять понад 70%, з професійно-технічною – 19%, з початковою та середньою – 11%.

Професійна структура безробітних з числа ВПО: дві третини становлять фахівці, професіонали, службовці, 28% – особи з робітничими професіями, 8% – особи без професійної підготовки. 

Читати запит і відповідь повністю 

 

«Доступ до правди»